David Oosterwolde winnaar in Topklasse Concertfestival

Al tijden stond bij fanfareorkest David uit Oosterwolde het concertfestival van het Noord-Veluws Muziekverband in de agenda. Als trouw deelnemer aan dit festival stoomde het orkest zich klaar voor een muzikaal doorleefd optreden. Op zaterdag 17 juni betaalde de bijzondere inspanning zich uit: David ging met de koraalbeker en met de winst in de Topklasse naar huis.

’t Huiken te Elburg vormde het decor voor deze bijzondere dag voor de fanfaremuziek in deze omgeving. De regio barst van muzikaal talent, en heeft het samen muziek maken nog steeds hoog in het vaandel! De onderlinge concurrentie is dan ook groot tijdens een festival op de Noord-Veluwe. Met ‘’Choral Music’’ van Jacob de Haan als verrassend contrastrijk inspeelwerk en het grote werk ‘’Flashback’’ van Jan de Haan ging David de strijd graag aan. Dirigent Anne van den Berg werkte vele vrijdagavonden met het 56-koppige orkest hard aan een hoger muzikaal niveau. In klankbalans, muzikale lijnen en contrastrijk muziek maken boekte het orkest vooruitgang. Het optreden viel goed in de smaak bij het publiek, en de muzikanten stapten zeer tevreden van het podium.

Aan het eind van een mooie festivaldag reikten vakjuryleden Jan van der Roost en Jan Bosveld de prijzen uit. In de topklasse werd Ons Genoegen uit Hattem vierde, de Eendracht uit Winterswijk derde en Concordia Oldebroek tweede. David won in de Topklasse en mocht ook de koraalbeker mee naar Oosterwolde nemen. Een hele prestatie voor deze hechte club!