David Oosterwolde werkt aan Kerstuitzending

OOSTERWOLDE – Voor Christelijke Muziekvereniging David is de decembermaand normaliter een drukke, muzikale maand. Tijdens verschillende kerkdiensten en buitenbijeenkomsten is David dan te beluisteren. Dit jaar dreigde de hele periode richting Kerst echter overschaduwd te worden door de coronacrisis. In samenwerking met Stichting Dorpsbelang Oosterwolde is toch een manier gevonden om kerstmuziek te laten klinken in alle huiskamers van de gemeente Oldebroek en andere belangstellenden. Het ambitieuze plan is opgevat een Kerstuitzending te produceren.

Sinds een paar weken wordt er – geheel passend binnen de coronamaatregelen – in kleine ensembles gerepeteerd. De groepjes muzikanten studeren onder leiding van dirigenten Anne van den Berg (fanfare) en Frank Ritsema (slagwerkgroep) bekende kerstliederen in. Binnenkort worden de live-uitvoeringen op beeld en geluid opgenomen. De uitzending wordt compleet gemaakt met een inleidend woord van Wilbert van de Weg, voorzitter van David, en een korte meditatie door Berend Jan Spijkerboer.

Stichting Dorpsbelang Oosterwolde steunt David financieel bij het realiseren van dit project. Zo willen de stichting en David de gemeenschap samen een muzikaal lichtpuntje bieden tijdens de donkere dagen voor Kerst. De uitzending vol met vrolijke sfeermuziek gaat in première bij LocoTV. Op zaterdagavond 19 december om 19:00 uur is de uitzending daar voor het eerst te bekijken. De uitzending wordt daarna ook gepubliceerd op de website en sociale mediakanalen van David Oosterwolde.
Een muzikale Kerstgroet (2)