David Oosterwolde pakt met glans de “Minze Jansma” wisseltrofee

OLDEBROEK – Het jeugdorkest David Oosterwolde is tijdens het jaarlijkse opleidingsfestival voor jeugdorkesten van het Noord Veluws Muziekverband glorieus winnaar geworden van de “Minze Jansma” wissel trofee. Onder leiding van Jan Hibma werd de ‘Variazioni in Blue’ van Jacob de Haan prima uitgevoerd. De tweede plaats was voor het B-orkerst van De Eendracht Wezep en organiserende vereniging Concordia pakte de derde plaats.

Om half acht opende Adeline Boersma voor een volle zaal in het Kulturhus “De Talter” in Oldebroek het jaarlijkse opleidingsfestival van Het Noord Veluws Muziekverband, dat plaatsvond in de sportzaal. Zij wenste alle deelnemers veel succes toe. De moeilijke taak van jurering was in handen van Gerhard Plageman uit Doetinchem.

David speelde ‘Variazioni in Blue’ van Jan de Haan. Dit werk bestaat uit een reeks karakter variaties, waarin melodische blues-elementen de rode draad vormden. Zij hadden het karakter goed getroffen en expressivo uitgevoerd. Het B-orkerst van De Eendracht uit Wezep onder leiding van Hendry van Loo speelden het moeilijke werk “The Land of Wind and Water’ van Jan de Haan. Hier kwamen dan ook veel schoonheidsfoutjes in voor maar wel goed voor de tweede plaats.

De organiserende vereniging Concordia uit Oldebroek pakte onder leiding van dirigent Pieter Bosma de derde plaats met het nummer ‘The Battle of Valar’ van Rob Goorhuis. Zij hadden een goede opzet en het werd ritmisch goed weergegeven.

Verder deden mee TOG ’t Harde en het C-orkest van de Eendracht Wezep.