David Oosterwolde aan de slag met ”DAVID”, van Rob Goorhuis

Vrijdagavond 25 augustus hervat fanfareorkest David Oosterwolde onder leiding van dirigent Anne van den Berg de repetities weer. Gewerkt wordt aan een vertolking van een wel heel bijzonder stuk: een gloednieuw muziekwerk dat speciaal voor de vereniging geschreven is.

De wereldpremiĆØre van dit werk zal plaatsvinden tijdens het jubileumconcert van het orkest dat dit jaar precies 90 jaar bestaat. Om er een extra memorabel jaar van te maken componeerde Rob Goorhuis het werk getiteld DAVID.

Rob Goorhuis is een toonaangevend componist. Hij is meerdere malen onderscheiden voor zijn bijzondere inzet voor de Nederlandse blaasmuziek. Het was voor muziekvereniging David Oosterwolde dan ook een hele eer dat de heer Goorhuis aan de slag wilde met deze opdracht. In zijn compositie DAVID wordt het Bijbelverhaal van David verklankt. Als aanvulling op de fanfarebezetting schreef de heer Goorhuis een partij voor harp. Deze partij wordt tijdens het concert van 18 november gespeeld door harpiste Maaike Bosscher.

De financiƫle ondersteuning voor de compositie-opdracht en voor het organiseren van het jubileumconcert komt van het Prins Bernhard Cultuurfonds en van het lokale fonds van Rabobank Dichterbij. Door deze steun is het jubileumconcert voor bezoekers gratis toegankelijk en kan David doorgaan met dat wat de vereniging het liefst doet: kwalitatief goede muziek delen met een ieder die het maar horen wil.

Zaterdagavond 18 november 2017 zal het nieuwe werk DAVID voor het eerst te horen zijn. U bent alvast van harte uitgenodigd om in het kerkgebouw van Luctor et Emergo te Oldebroek te komen luisteren naar het jubileumconcert van David Oosterwolde.