David huldigt jubilarissen

Tijdens het voorjaarsconcert werden 6 jubilarissen gehuldigd voor hun lidmaatschap bij Chr. Muziekvereniging David.

Voorzitter Wilbert van de Weg huldigde 3 leden voor hun 12,5 jarig lidmaatschap bij de fanfare. In oktober 2001 werden Gerald van der Vegte, Henriët van de Weg en Juliette Spronk lid van de vereniging. De eerste twee kregen het eerste jaar les van Hessel en Daniëlle Spronk. Juliette kreeg les van Bertus Regterschot. Uit een groep van 10 leerlingen zijn zij de drie die overgebleven zijn. Het geeft maar eens aan dat de aanwas van jeugd enorm belangrijk is voor de fanfare.

David Spronk werd gehuldigd voor het 25 jarig lidmaatschap. David is begonnen op bugel en speelt nog steeds bugel. Na een korte uitstap naar de trompet was hij snel weer terug op de bugel. Kortom: David is een echte bugelist. Naast zijn muzikale bijdrage zorgt David al sinds jaar en dag voor het geluid bij de optredens die wij als muziekvereniging verzorgen.

Jennie de With is de vijfde jubilaris. Jennie is in de jaren zestig van de vorige eeuw begonnen als jong meisje bij buurvereniging Excelsior Oostendorp. Nadat ze er een aantal jaren uit is geweest is ze sinds eind februari 1997 lid geworden bij onze muziekvereniging. We hebben niet exact kunnen achterhalen hoeveel jaren Jennie lid is geweest van de muziekverenigingen in Oostendorp en Oosterwolde, maar bij elkaar opgeteld is dit meer dan veertig jaar geweest, daarom hebben we Jennie met veel plezier gehuldigd voor haar 40 jarig jubileum.

De laatste jubilaris van de avond is niet de minste. Het is een boegbeeld binnen onze vereniging. Hessel Spronk is 50 jaar lid van onze vereniging. Hessel is enorm belangrijk binnen de vereniging. Hij is stamvader van een heus fanfaregeslacht. Al zijn kinderen zijn lid geweest of nog steeds lid van David. Twee van zijn kinderen Juliette (12,5 jaar) en David (25 jaar) zijn deze avond ook gehuldigd. Een erg bijzonder moment. Met dochter Daniëlle erbij zit de familie Spronk met 115 jaar muziekhistorie binnen het orkest. Hessel is begonnen op bugel, maar speelt al heel wat jaren als sectieleider op de Es-bas. In een woord dat Hessel tot het publiek en het orkest richt geeft hij aan dat muziek je fit houdt en dat hij daarom terug komt op zijn eerder gedane uitspraak dat hij zou stoppen als hij 50 jaar lid zou zijn. Wij zijn hier enorm blij mee als muziekvereniging.

We willen alle jubilarissen van harte feliciteren, en bedanken voor hun inzet.