Anne van den Berg nieuwe dirigent CMV David

Afgelopen vrijdag 8 april heeft het fanfareorkest van de Christelijke muziekvereniging David uit Oosterwolde de 12e dirigent in haar geschiedenis verwelkomd: Anne van den Berg uit Hattem. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn opa Henk van Loo Sr. en zijn oom Henk van Loo Jr.

Anne begon zijn muzikale loopbaan op 7 jarige leeftijd bij de CMV Concordia te Oldebroek. De muzieklessen volgde hij aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe bij Jan Karel, waar hij op 15-jarige leeftijd (na een overstap van trompet naar bugel) zijn D-diploma op bugel behaalde. Eind jaren negentig speelde Anne een aantal jaren voor muziekvereniging “David” op trompet. In 1999 begon Anne zijn trompet studie aan het conservatorium en behaalde in 2004 zijn 1e fase diploma trompet bij Jos Verspagen. Daarna studeerde Anne 2e fase trompet bij Jos Verspagen, Andre Heuvelman en Ad van Zon. Op zijn cv prijken optredens als trompettist bij de musicals Hello Dolly, Annie en Grease. Ook was hij enkele jaren eerste trompettist van het Trompetterkorps der Bereden Wapens.

Anne kreeg zijn eerste directieles van zijn opa, Henk van Loo Sr. in 2003. In 2004 begon hij zijn Hafabra-directie studie en behaalde in december 2008 zijn 1e fase Hafabra-directie diploma bij Alex Schillings, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Momenteel is Anne ook dirigent bij Fanfare Ad Astra te Asperen, Fanfare Oranje te Grootegast, Brassband Pro Rege te Heerenveen en Brassband Soli Brass te Leeuwarden.