Afsluitingsconcert David Oosterwolde

Het jeugdorkest zal in combinatie met het A-orkest op vrijdag 22 juni aanstaande een openluchtconcert verzorgen. Met dit concert wordt het seizoen 2011-2012 afgesloten.
Dit concert zal bij mooi weer plaatsvinden op de hoek De Heerdtweg/Van Oldebarneveldweg en bij slecht weer in de gymzaal. Aanvang 19:30 uur.

Muzikaal gezien heeft David weer een succesvol jaar achter de rug. In september werd er meegewerkt door het A-orkest aan de Taptoe in Oosterwolde. In oktober werd er door de leden van het jeugdorkest een zeer smakelijke High-tea gehouden, hier wordt nog veel over nagepraat. Zowel de malletband als het A-orkest namen deel aan de concertconcoursen van de KNFM, hierbij behaalde de malletband zelfs promotie.
In februari werd er door de leden gefietst om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Rene Eibrink was hier de organisator van die zelf afgelopen juni heeft meegefietst in de Alpe D’Huzes. Tijdens de voorjaarsuitvoering hebben alle leden hun kunnen laten horen, een speciaal moment was zeker dat Albert Steert gehuldigd is voor zijn 50 jarig lidmaatschap, een unieke gebeurtenis binnen David.
Voor de jeugd braken er spannende tijden aan in april, er werd toen deelgenomen aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Het jeugdorkest behaalde hier maarliefst 85.17 punten, hierbij waren ze derde in hun afdeling!
Tijdens het festival van het Noord-Veluws Muziekverband heeft het jeugdorkest de beker mee naar huis genomen, en werd het A-orkest 3e. De malletband zal aanstaande zaterdag aan dit festival deelnemen.

Er kan geconcludeerd worden dat 2011-2012 een goed jaar is geweest met vele muzikale hoogte punten voor dirigent Jan Hibma, John Jans en haar leden.