A-orkest derde op Festival Noord Veluws Muziekverband

Afgelopen zaterdag 21 juni was het dan zover. Het A-orkest mocht als derde aantreden tijdens het festival van het Noord Veluws Muziekverband. Om 16.30 werd er ingespeeld in de concertzaal in ’t Huiken. Er was een gezonde spanning voelbaar bij alle muzikanten en ook bij dirigent Anne van den Berg. Na 10 weken samen repeteren en uren van thuisstudie mocht het dan eindelijk gaan gebeuren.

De stoelen werden netjes ¬†op een lijn afgemeten en er werd voldoende ruimte gelaten tussen de linies. Het zou wel eens kunnen gaan stormen in de sportzaal van ’t Huiken. Er werde begonnen met het prachtige koraal “In Perfect Peace” van Kenneth Downie in een arrangement van Jan Bosveld (tevens jurylid op deze avond).

Na het inspeelwerk was het de beurt aan het beoordelingswerk. Jan van Brugge vertelde altijd mooie, spannende en spetterende verhalen om aan zijn kostje te komen. Het werk Poeme Symphonique is op de verhalen van deze meesterverteller uit de stad Brugge gebaseerd. De potvis uit het eerste deel kwam goede tot uiting.De zeemeermin uit het tweede deel werd prachtig vertolkt in de altsax solo van Juliette Spronk. Zeeman Herman kon niet meer om haar heen. Het derde deel werd ingeluid door een prachtige solo van de Hoorn bespeeld door Femke van Loo. De storm begon te razen en kwam tot een enorme explosie richting het einde van het werk.

Het A-orkest voerde het werk naar tevredenheid van het publiek en de jury uit. Het resultaat werd een mooie derde plaats in de Topklasse, achter Concordia Oldebroek en het Elspeets Fanfare Orkest.