A-orkest CMV David winnaar Koraalbeker

Het A-orkest van de Christelijke muziekvereniging David uit Oosterwolde heeft afgelopen zaterdag 18 juni op het festival van het Noord Veluws Muziekverband een goed resultaat behaald. Allereerst werd er een derde plaats behaald in de Topklasse en daarnaast werd de Koraalbeker gewonnen.

Voor het eerst officieel onder leiding van dirigent Anne van den Berg mocht het A-orkest rond 20.30 het podium betreden van de theaterzaal in dorpshuis “de Heerd” in Heerde. Om 18.00 uur had de loting uitgewezen dat David als vierde in het avondprogramma mocht optreden. Er werd begonnen met het inspeelwerk Lady Stewart’s Air. Dit koraal werd oorspronkelijk geschreven door Peter Graham voor Brassband. Luc Vertommen arrangeerde het voor Fanfare.

Na het inspeelwerk werd het beoordelingswerk Variations on Laudate Dominum gespeeld. Ook dit werk werd eerst voor Brassband geschreven door Edward Gregson. Danny Oosterman arrangeerde het werk voor fanfare. Het werk is gebaseerd op deĀ bekende hymne Laudate Dominum. In vijf variaties komt het werk uiteindelijk tot een climax in het koraal.

Het A-orkest mocht in de Topklasse uiteindelijk de derde prijs in ontvangst nemen. Excelsior Zalk werd eerste gevolgd door Concordia Oldebroek dat tweede werd. Naast de derde plaats in de Topklasse werd de koraalbeker meegenomen naar Oosterwolde. Deze beker ging voor het laatst in 2005 naar Oosterwolde. Zowel dirigent als leden waren dan ook dolenthousiast.