A-orkest behaalt 83,5 punten

Het A-orkest van de Chr. Muziekvereniging David uit Oosterwolde is in Dronten winnaar geworden in de 2e divisie tijdens het concertconcours van de CBOW.

Als inspeelwerk werd het koraal Be still for the presence of the Lord gespeeld. De uitvoering van dit koraal werd door de 3-koppige jury bestempeld als ‘zeer fraai, goed stemmend geheel, prachtige fanfareklank’.

Als verplichtwerk werd Concertino voor Fanfare van Rob Goorhuis gespeeld. Dit
werk staat in het klein repertorium. Dit lastige werk bestaat uit 3 delen. Het begin van het eerste deel werd hier en daar wat weifelend gebracht, maar het vervolg was volgens de jury overtuigend. De conclusie van de jury over het gehele werk is: Een orkest met veel mogelijkheden met een geweldige dirigent. Totaal: 83 punten.

Als vrije keuzewerk werd The Sunken Village van Philip Sparke gespeeld. Dit schitterende werk werd beloond met 84 punten. Het werk werd fantastische gespeeld. De jury sprak hiervoor haar waardering uit en vond dat het A-orkest van DAVID echt emoties had los gemaakt. Dit is de juiste opvatting hoe muziek gemaakt moet worden.