A-orkest behaalt 1ste prijs op concertconcours van CBOW

Tijdens het concertconcours van de CBOW in IJsselstein heeft het A-orkest een prima prestatie geleverd door een eerste prijs van 83,42 punten in de wacht te slepen.

Zaterdagmiddag om precies 12.00 uur vertrok de bus uit Oosterwolde richting het Utrechtse IJsselstein. De chauffeur beschikte niet over een TomTom, want dat was nergens goed voor volgens hem. Dit bleek later ook, want hij wist het Fulcotheater feilloos te vinden. Om het slagwerk uit te kunnen laden moest de bus aan de andere kant van het gebouw wezen. De weg was helaas versperd door een paar stevige wegzinkbare palen. Ook nu stond de buschauffeur zijn mannetje. Binnen een mum van tijd regelde hij even een kerel van de gemeente IJsselstein, die de wegzinkbare palen kon bedienen. Het slagwerk kon uitgeladen worden en wij als muzikanten konden ons voorbereiden op het optreden.

Meestal duurt het een poosje voordat er ingespeeld kan worden en daarom werd er als voorbereiding door de oude garde veel koffie gedronken om de tijd te doden. De jeugd had het beter voor elkaar. Ze hadden zich om de stamtafel verzameld om met elkaar Sinterklaas te vieren. Een week of wat geleden hadden ze onderling lootjes getrokken en de cadeaus werden nu onderling verdeeld onder luid gejoel. Een lekkere ontspannen voorbereiding.

Om 15.45 mochten we eindelijk inspelen in een zaal waar het geluid op zijn minst 20 keer bleef rondzweven. Het was met een woord gezegd een galmbak. Nadat we koste wat kost toch ingespeeld hadden mochten we als laatste van de dag optreden op het podium in het Fulcotheater. Er werd begonnen met het door Klaas van der Woude gearrangeerde As the Deer. Een prachtig koraal, waarvan de mooie klank door de jury speciaal genoemd werd. Na het koraal werd het verplichte werk “Three Extraordanary Journeys” van Phillip Sparke gespeeld. In dit aan Jules Verne opgedragen werk worden drie van zijn reisverhalen vertolkt. Behoudens een aantal opmerkingen werd het optreden door de jury als een knappe uitvoering ervaren. Ook van het tweede werk Ouverture Concertante van Rob Goorhuis werd geschreven dat het een knappe uitvoering was.

Omdat er als laatste werd gespeeld werd er ook een toegift gegeven. De mars Atlantic Quest van Goff Richards werd als slotstuk opgevoerd. Na de bedankjes van de voorzitter van de CBOW, dhr. Timmer, werd afsluitend nog het koraal “U zij de glorie” gespeeld.

Daarna werden de vertegenwoordigers van de muziekverenigingen naar voren geroepen en werden de punten bekend gemaakt. Met 83 punten voor het eerste werk en 83,83 voor het tweede werk kwamen we uit op een prachtig gemiddelde van 83,42. De 1ste prijs werd in de foyer uiteraard uitdrukkelijk gevierd. “Bolle an ’t Touw” en voor “Jan nog eenmaal troelala” werden luidkeels opgevoerd. Op de terugweg was het feest helemaal compleet toen de buschauffeur er na herhaaldelijke oproepen ook nog een paar rondjes in deed. Aan de haven in Elburg bij chinees restaurant “Hao Hua” werd de dag gezamenlijk afgesloten met een heerlijke Chinese Wokmaaltijd. De voorzitter benadrukte daar in zijn speech, dat hij met recht trots mag wezen op zo’n mooie vereniging.