50 jarig jubileum David Oosterwolde

Tijdens de voorjaarsuitvoering, welke gehouden is op vrijdag 16 maart, is Albert Steert gehuldigd voor zijn 50 jarig lidmaatschap bij Chr. Muziekvereniging David Oosterwolde. Een unieke gebeurtenis in de 85 jarige geschiedenis van David.

Eind jaren 50 is Albert lid geworden bij David. In 1969 trad hij toe tot het bestuur en heeft hij samen met onder andere Jan van de Brink aan de wieg gestaan van de huidige malletband, toen de trommelclub genoemd, en het jeugdorkest bij de fanfare. Doordat hij in verband met werkzaamheden niet elke week de repetitie kon bezoeken, heeft hij er voor gekozen tijdelijk het lidmaatschap te beëindigen.

Begin jaren 80 is hij wederom lid geworden en nam vanaf 1983 ook weer zitting in het bestuur. In die tijd maakte de vereniging een heuse bloeiperiode door. Albert moest in zijn functie als secretaris veel werk verzetten wat zeker vele vrije uren in beslag nam, Maar hij deed dit altijd met groot plezier, en was zeer vakkundig. Uiteindelijk heeft hij in 1994 zijn bestuurlijke activiteiten beëindigd maar heeft zijn plek achter in het orkest met zijn bariton saxofoon nooit verlaten. Met veel plezier komt hij wekelijks op de repetitie en helpt hij mee met de acties zoals de papieractie, oliebollenactie en potgrondactie. Ook met het opbouwen van de zaal voor een concert is hij altijd paraat.

Bert-Jan van de Vegte is tijdens dit concert gehuldigd voor het 12.5 jarig lidmaatschap. Hij is begonnen als slagwerker bij het jeugdorkest en later doorgestroomd als paukenist bij het A-orkest. Doordat ze bij de malletband wel hulp konden gebruiken was hij hier ook regelmatig te vinden. Dit beviel hem zo goed dat hij hier nu een vaste plek heeft ingenomen. Een allrounder dus, die overal inzetbaar is.

David kan trots zijn op deze leden, die dienen als steunpilaren voor de hele vereniging.

Foto’s van dit concert vindt u hier